Een tekst over het taoïsme versus disability

file:///C:/Users/Marianne/Downloads/Opinion-Was-This-Ancient-Taoist-the-First-Philosopher-of-Disability-The-New-York-Times%20(1).pdf

Hierbij een Samenvatting van een heel interessant boek, getiteld Daoist Modern. Dit boek beschrijft het leven van Chen Yingning en zijn community rond inner Alchemy in het Shanghai van begin 20e eeuw. Je moet jezelf wel door een twintigtal pagina's worstelen om meer te weten te komen over de alchemie, het beeld over het lichaam en hun manier van leven. Hopelijk kan het toch sommige mensen inspireren. Ik heb gepoogd met ennkele afbeeldingen het geheel wat luchtiger te brengen en te eindigen met een knipoog. De memo in in Engelse taal geschreven. Groet. Marianne

Het wijze woord

Boeken zijn leerrijk. Daarom voeg ik graag enkele boekbesprekingen of beter -samenvattingen toe die op een of andere manier geleid hebben tot een nieuw inzicht. De onderwerpen kunnen wetenschappelijk, of cultureel of filosofisch van aard zijn. 

Ik hoop van harte dat in de nabije toekomst hier ook een (of meerdere?) tekstjes zullen verschijnen over het nieuwe perspectief dat ontstond na de chock therapie in 2020. 

Groetjes

Hieronder een samenvatting van en commentaar op het boek met titel "verweven leven" van Merlin Sheldrake over het leven van schimmels.